A Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány 2019 őszén sikeres pályázatot nyújtott be a NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM „ A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” elnevezésű pályázatra. Az „Alkotni jó! „ címet viselő NTP-MŰV-19-0020 pályázati azonosítószámú pályázatunk, melyen 1.000 000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk, a végéhez ért.

A pályázat keretében 16 kisiskolás, 3-4.osztályos tanulók , 30 órás képzőművészeti tanfolyamon vettek részt, melyet Likerné Buzás Edit és Gácsér Béláné vezetett. A képzés tematikája, az iskola névadójának, Schéner Mihálynak munkásságába is próbált bepillantást engedni.

„Vegyétek kezetek ügyébe  a szívetek szerint valót!”- üzeni a Békéscsabai Meseház falán mindannyiunknak a mester. Mi megtettük. Kezünkbe fogtuk az agyagot, a textilt, a vásznat, az ecsetet és még sok más anyagot, s alkottunk – alkottunk. Dolgoztunk egyedül, párban és csoportokban is. Az iskola klubszobájában mesefát is  festettünk a falra. A gyermekek nagy örömöt leltek a munkában, csodálatos gyermeki alkotások születtek!

A pályázatnak köszönhetően részt vettünk egy Békéscsabai kiránduláson. Délelőtt ellátogattunk a Meseházba, amiről köztudott, hogy Schéner Mihály álmodta meg. Ismerkedtünk a művész munkásságával, s természetesen alkottunk is. Ebéd után a Munkácsy Mihály Múzeumba vezetett utunk. Itt tárlatnézés után szintén alkotás következett. Újabb technikák megismerése, kipróbálása várt ránk.

A pályázat zárásaként Családi délutánt szervezett az alapítványunk. A 16 kis képzőművész meghívta szüleit, testvéreit egy közös alkotásra. A program a gyermekek munkáiból nyílt 1 perces kiállítás megnyitójával kezdődött. Folyamatosan láttuk, hogy gyönyörűségek születnek, de itt, együtt még csodálatosabb volt látni a munkákat. A közös alkotás elkészítésével folytatódott a nap, melyet kis vendéglátással, közös beszélgetéssel, fényképezkedéssel zártunk. Végül, a gyermekek legnagyobb örömére, közösen bontottuk le a kiállítást, s végre mindenki hazavihette az alkotásait.

A pályázat részeként egy két perces rövidfilm is készül, amely közösségi oldalunkon is látható lesz.

Köszönjük a lehetőséget, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretein belül biztosított!

This entry was posted on hétfő, december 28th, 2020 at 16:31 and is filed under NTP-MŰV-19-0020 Alkotni jó!. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Add Comment

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright ©2021 .
Do you like this theme? Copy and paste this link into your browser address bar: bit.ly/l3l5lu
Green Nature Theme by Ali Han